Nieuws

Gratis reizen door heel Friesland!

Sinds 16 april is in het Friese merengebied en in het Drents Fries Wold een pilot gestart met een OV-dagkaart voor toeristen. Deze zogenaamde FryslânCard is een gratis dagkaart voor gebruik van een groot deel van het openbaar vervoer van Arriva in Fryslân. Toeristen die overnachten in de gemeenten Súdwest-Fryslân, de Fryske Marren, Opsterland of Ooststellingwerf én waarvan de verblijfsaccommodatie deze kaarten uitgeeft, kunnen gebruik maken van deze kaart.

De FryslânCard is onderdeel van een pilot. In 2017 wordt deze kaart daarom niet overal uitgegeven. Als de resultaten van de pilot positief zijn, wordt de FryslânCard in 2018 in heel Fryslân verkrijgbaar. Maar het leuke is: wij hebben de gratis OV Chipkaarten wel! 

Het gehele jaar door kunnen gasten gratis reizen door heel Friesland. U krijgt dan een soort papieren ov-chipkaartje mee die 1 dag geldig is. Zo’n kaartje is per persoon per week verkrijgbaar hier in het havenkantoor. Ook kunt u een plattegrond meekrijgen, gratis, hierop staan alle buslijnen, treinlijnen, uitjes en bezienswaardigheden aangeduid.

Het ov-chipkaartje geldt voor zowel treinen als bussen van Arriva en op het moment dat u voor de eerste keer incheckt gaan de 24 uur in.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het havenkantoor.

ReserveerWebcam