Kunst

Galerie Marco Kaller

Kunstenaar en vormgever

In zijn studio aan de kust en op het water, werkt Marco Käller aan een omvangrijk oeuvre geïnspireerd door het vaarwater en haar mensen.

Hij vindt zijn motieven op en langs IJsselmeer, Wadden- en Noordzee tijdens vaartochten. Maar ook zwervend langs de kust in binnen- en buitenland, speurend naar wat de getijden achter laten op het strand treft hij veel interessants aan. Maritieme archieven, vissers, werfbazen en waddengidsen brengen hem nog meer verhalen. En voor rustende wrakken op een scheepskerkhof gaat hij speciaal op reis.

Een overvloed aan impressies en verhalen die Käller verwerkt in zijn schilderijen, sculpturen van Cortenstaal en nautische bouwobjecten.

De kleurrijke schilderijen van schepen in actie geven het gevoel aan boord te zijn. Je hoort het water klotsen, de wind stuwen en je beweegt met het schip op de golven. Maar ook zijn er de verstilde waterschappen van water, zand, modder en de roodbruine restanten van wat ooit met trots gedoopt werd.

Vrijstaand de beelden van roeiers, vissermannen, jutters, zeekippen, aangespoelde objecten en hangend de reliëfs van strandribbels.

Galerie Marco Kaller
Adres

Súderseewei 6b
8754 GK Makkum

Telefoon

0031 – (0)6 21851634

Website

www.kaller.nl

Kunst & musea in de buurt

Het Friese Museumdorp

Ergens goed verborgen in het Friese landschap en onberoerd door de tijd ligt openluchtmuseum Het Friese Museumdorp in Allingawier. Een schilderachtig Fries dorpje net beneden de afsluitdijk.

Het perfecte dagje uit. Snuif de zoete geuren op van de ambachtelijke bakkerij. Proef de lekkernijen. Bezoek de echte smidse en wandel door de ouderwetse Friese museumboerderij waar de boer, de meid en de knecht aan het werk zijn en hun verhalen vertellen.

U geniet van een lekkere kop koffie terwijl de kinderen vrolijk in de speeltuin rondrennen. Schijnt de zon? Verken dan in een roeibootje de prachtige omgeving van het dorp. En dit is nog lang niet alles, kijk maar vlug wat er nog meer te doen is!

Contact

Stichting Aldfaers Erf
Meerweg 4
8758 LC  Allingawier
0515 – 23 16 31

Allingawier
Allingawier
Jopie Huisman Museum
Jopie Huisman Museum

Het Jopie Huisman Museum is gewijd aan het werk en het leven van de Friese autodidacte meesterschilder Jopie Huisman. Liefde voor de natuur, mededogen, maar ook het onaanzienlijke waarde geven; het is de menselijke maat die de rode draad vormt in zijn veelzijdige oeuvre. Jopie voert u mee in zijn wereld en maakt u deelgenoot van zijn passies.

Contact

Noard 6
8711 AH Workum
T 0515 54 31 31
E info@jopiehuismanmuseum.nl
www.jopiehuismanmuseum.nl

Galerie Berger

Schilderijen, sieraden en objecten.

Contact
Galerie Berger Noard

23A 8711AA Workum
0620234810
www.agaathberger.nl
info@agaathberger.nl

Galerie Agaath Berger
Beeldenstad Workum
Kunst in Workum

Hier vind u informatie over o.a musea en galeriën in Workum.

Kaasmakerij De Nijlander

Met grote toewijding en zorg maakt de familie Bokma een pure en smaakvolle boerenkaas. De produktie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. Omdat we een natuurprodukt maken is het belangrijk scherp te zijn op alle elementen van het kaasmaken. We hebben een eigen procedé voor het kaasmaken. Wij gaan voor het maken van een heel goede kaas van topkwaliteit.

Contact

Lange Leane 10
8711 HK Workum
(+31) (0)515-54 24 56
kaaswinkel@nylander.nl
www.nylander.nl

Nylander Kaas
Us Heit
Bierbrouwerij Us Heit

Sinds 1985 worden er maar liefst acht heerlijke Us Heit-speciaalbieren met passie gebrouwen door brouwmeester Aart van der Linde. In de productie en aanlevering van grondstoffen wordt uitsluitend gebruik gemaakt van leveranciers uit de omgeving. Het hele productieproces van onze producten is zodanig ingericht, dat we het hele proces van akkerbouwer tot consument zelf in de hand hebben. Wij kiezen heel bewust voor deze verantwoorde wijze van produceren. Niet omdat het goedkoper is, want de productie wordt niet simpeler of goedkoper, maar juist in het extra karakter wat wij aan onze producten mee kunnen geven door deze manier van brouwen en stoken.

Contact
Snekerstraat 43
8701 XC Bolsward
Nederland
0515 577449
info@usheit.com
www.usheit.com

Fries scheepvaartmuseum

In het Fries Scheepvaart Museum staat de geschiedenis van de Friese scheepvaart centraal. Maar ook de historie van de stad Sneek en omgeving komen in het museum ruimschoots aan bod. Het gaat dus niet alleen over skûtsjesilen, de Sneekweek en de Friese zeemacht, maar ook over de Elfstedentocht of over de Sneker Waterpoort. En er is ook een prachtige verzameling zilver te zien. Er is een gezellig museumcafé en voor de kinderen is er een spannend Kindermuseum. Zo is er voor iedereen wel wat te beleven. U bent welkom!

Contact

Kleinzand 16
8601 BH Sneek
0515-414057
www.friesscheepvaartmuseum.nl

Fries Scheepvaart Museum
Kazematten Museum
De Kazematten

Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten ruim 15.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn. Ervaar ook de heldhaftige rol van de marine. De kanonneerboot Hr. Ms. Johan Maurits van Nassau wist met slechts 98 gerichte schoten de Duitse artillerie op de Friese kust uit te schakelen. De kazematten zijn ingericht in de stijl van die tijd. Te zien zijn o.a. wapens, slaapplaatsen, telefooncentrale, keuken en de uitzichtposten.

Contact
Afsluitdijk 5
8752 KP Kornwerderzand
www.kazemattenmuseum.nl

ReserveerWebcam