Leuke steden in de buurt van Makkum

Bolsward

Met bijna 10.000 inwoners staat Bolsward net niet in het rijtje van grootste Friese steden.Toch kent de stad een lange geschiedenis, die ver terug gaat in de tijd. Bolsward is ontstaan op drie terpen. Op deze heuvels werden dorpen gebouwd, die de bewoners beschermden tegen het water.

In de binnenstad staan veel monumentale gebouwen. Eén daarvan is het stadhuis uit 1615, dat rijk versierd is. In het stadhuis zit ook de Oudheidkamer. In deze ruimte zijn voorwerpen te zien, die de geschiedenis van Bolsward vertellen. Schitterende zilveren voorwerpen, gemaakt door Bolswarder zilversmeden, oude munten en 18e eeuws aardewerk.

Markt

Iedere donderdagochtend op het Marktplein

Bolsward
Sneek

Sneek

Sneek heeft een compact en karakteristiek stadscentrum, met smalle straatjes, een grachtengordel en de oude verdedigingslinie. Het historisch karakter wordt nog versterkt door de monumentale herenhuizen en de historische bezienswaardigheden, zoals de Waterpoort en het stadhuis uit 1478. Dit alles geeft de binnenstad een intiem en gezellig karakter.

Watersporters uit binnen- en buitenland reizen elk jaar af naar Sneek om de Sneekweek bij te wonen. De Sneekweek is het grootste zeilevenement op binnenwater van Europa. Op het Sneekermeer worden dan wedstreiden gezeild in alle internationale wedstrijdklassen. Het Kolmeersland, of Starteiland, in het Sneekermeer is hierbij het centrale punt.

Markt

Iedere dinsdagochtend en zaterdag de hele dag in Grootzand

Leeuwarden

In Leeuwarden is het leuk shoppen. Alle grote ketens vind je op de Nieuwstad maar juist de boetiekjes maken Leeuwarden zo’n leuke winkelstad. Deze zijn te vinden in de kleine straten rondom de Nieuwstad.

Ook op cultureel gebied is er genoeg te doen in en om Leeuwarden. Zo heb je het Natuurmuseum, het Fries museum en het Keramiekmuseum Princessehof. Naast deze grote musea is een bezoekje aan het Boomsma Beerenburg museum of de Grutterswinkel ook zeker de moeite waard.

Markt

Iedere maandagmiddag en vrijdag de hele dag op het Wilhelminaplein

Leeuwarden
Harlingen

Harlingen

De gemeente Harlingen bestaat uit de historische havenstad Harlingen en uit de twee dorpen Midlum en Wijnaldum, en telt in totaal 15.927 inwoners (1-1-2011).

Van welke kant u de stad ook nadert, altijd is het markante silhouet met de stadstorens van verre te zien. Harlingen: midden in de ruimte van zee, land en lucht. 

Markt

Iedere woensdagochtend in de Voorstraat

ReserveerWebcam