SERVICE

In Marina Makkum vindt u alles wat u nodig heeft

Sailcentre Makkum

Full-service watersportbedrijf

Sailcentre Makkum is een allround en full-service watersportbedrijf en al ruim 40
jaar een vertrouwd adres voor u en uw schip. Sinds de zomer van 2010 staat ze onder geheel nieuwe leiding, met een vriendelijke, professionele benadering. Alle werkzaamheden worden door een vast team van ervaren medewerkers uitgevoerd. De werf is goed toegerust en heeft actuele kennis van de belangrijkste disciplines zoals installatie, reparatie en onderhoud.

Gebroeders van Enkhuizen

Allround jachtbouw- en service

De Gebroeders van Enkhuizen hebben specialisme voor de techniek aan boord van uw jacht en kunnen u bijstaan bij onderhoud en bij pech. Als u problemen heeft kunnen zij u adequaat bijstaan om ervoor te zorgen dat u snel weer onderweg bent met uw schip. Daarnaast bouwen zij jachten met eeuwigheidswaarde. Niet alleen bijzonder mooi, maar ook praktisch en doordacht. Zij bouwen een jacht dat voelt als een maatje voor u, maar ook voor de generaties na u. Gebroeders van Enkhuizen hebben ook een kantoor in de buurt van het havenkantoor.

KM Yachtservices

KM Yachtservices is gespecialiseerd in onderhoud, reparatie, refit en afbouw van zeil- en motorjachten tot 100 voet. KM Yachtservices is gevestigd in Makkum, Friesland. De werf ligt direct aan het IJsselmeer, dichtbij de sluizen van Cornwerd (circa 2,5 nm). Het pand aan de Stienplaat bestaat uit vier hallen. Een cascohal voor de proAductie en reparatie van aluminium jachten, een afbouw hal, een spuithal voor jachten tot 30 meter en een winterstallingshal. Op It Gruthôf aan de west kant van Makkum staat een tweede winterstallingshal van 20 bij 40 m. Onze botenkraan kan 150 ton tillen en de botenkar heeft een capaciteit van 100 ton. Mochten de faciliteiten op de werf niet voldoen, dan huren we extra materiaal in.

Seabell

Winterstalling en onderhoud

Zoekt u voor uw boot in Makkum winterstalling? Seabell heeft jaarlijks meer dan 120 zeiljachten in de winterberging. Met onze botenlift kunnen zij schepen tot 30 ton uit het water tillen. Door de uitgekiende constructie kunnen ook schepen met een staande mast worden gekraand. Ook tweemasters vormen geen enkel probleem. De schepen staan op een passende bok en worden met behulp van een hydraulische bokkenwagen verplaatst. Buiten is het mogelijk uw schip met staande mast te stallen. In de hal heeft u helemaal geen omkijken naar uw boot. Alle boten staan perfect horizontaal afgesteld en alle polyester en stalen boten zijn afgedekt met plasticfolie.

Tornado Yachting

Voor reparaties en/of onderhoud aan uw schip levert Tornado Yachting werf werkzaamheden. Polyester reparaties, inbouwen boegschroef, inbouwen vuilwatertank, antifauling van uw onderwaterschip. Maar ook uw schip hijsen en te water laten behoort tot de mogelijkheden. Voor al uw reparatie, schade en al uw verzekering werk is wel een oplossing te vinden of het nu over polyester, staalwerk of hout gaat, uw motor of nieuwe bekleding. Vuilwatertank inbouwen, kom langs om de beste oplossing te bespreken.

Aquatel Yachtservice

Aquatel klantvriendelijk, servicegericht scheepsbedrijf waar veel- zo niet alles- mogelijk is op het gebied van reparaties, onderhoud, berging en in- en verbouw kunt u vinden in Workum. Hier kunt u terecht voor alle soorten scheepsreparaties en scheepsonderhoud: of het nu gaat om een motorbeurt of een totale revisie. Uiteraard doen zij dit werk het gehele jaar door. Daarnaast bieden zij ook winterberging zowel binnen ( in een geïsoleerde hal) als buiten op de kant. Ook zijn zij dealer en inbouwstation voor een aantal gerenommeerde merken.

Van Malsen

Het dek is het visitekaartje van ieder vaartuig. Het maken van een teakhouten dek is specialistisch werk. Van Malsen legt massieve teakdekken direct op uw schip. Naast jachtbetimmering bieden zij maar liefst 600 vierkante meter verwarmde winterstalling voor een aantrekkelijke prijs. Voor slechts 30 euro (exclusief BTW) per vierkante meter komt uw jacht zonder problemen de winter door. Er is dag en nacht toezicht en indien gewenst kunt u ook werkzaamheden aan uw jacht door hun uit laten voeren. In overleg is het ook mogelijk om zelf werkzaamheden uit te voeren. Kranen en bijkomende zaken kunnen zij daarbij voor u regelen.

Tromp Jachtservice

Tromp Jachtservice is een ervaren allround jachtservice gevestigd in Makkum. Zij zijn gespecialiseerd in kraanwerkzaamheden, scheepsonderhoud/reparatie en winteropslag. Vanuit jarenlange ervaring bieden zij vakkundigheid en zorg. Altijd onder garantie.

Met hun zelfrijdende botenlift kunnen zij uw schip vakkundig uit het water halen. Tot 40 ton! De botenlift is goed bereikbaar vanaf het IJsselmeer en Waddengebied. Bij calamiteiten kunnen wij u dan ook direct van dienst zijn. Zij beschikken tevens over een mastenkraan. De werf vindt u aan de vaargeul richting Makkum, de 2e insteek aan de rechterkant.  Ook voor reparatie en onderhoud aan uw schip bent u bij Tromp aan het juiste adres. Zij weten raad met de meest voorkomende werkzaamheden en zeggen geen nee tegen specifieke klussen. 

Zeilmakerij Sudersee

Direct op de jachthaven bevindt zich Zeilmakerij Sudersee, waar u terecht kunt voor reparatie en complete nieuwe tuigage. Daarnaast is er een ruim gesorteerde watersportwinkel.

Wij zijn een klein team van mensen die met onze eigen handen een mooi product maken. Tevredenheid van onze klanten staat hoog in ons vaandel. In eigen huis maken wij op maat uw buiskap en achtertent, dekkleden en zeilhuiken.

Verder kunt u bij ons terecht voor al uw reparaties en aanpassingen voor zowel jachtzeilen als buiskappen en dergelijke en natuurlijk kunnen wij voor u nieuwe zeilen leveren tegen normale prijzen en van goede kwaliteit.